Laikmeta kultūrvēsturiskais skatījums Pāvila Gruznas dienasgrāmatā (01. I 1932. - 15. V 1934.) - Orehova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā pētīts laikmeta kultūrvēsturiskais skatījums Pāvila Gruznas (1878–1950) dienasgrāmatā no 1932. gada 1. janvāra līdz 1934. gada 15. maijam. Darbā ir apzināti Pāvila Gruznas dienasgrāmatas materiāli, sistematizējot dienasgrāmatas saturu, kultūrvēsturiskos faktus un subjektīvā skatījuma īpatnības. Rādīts P. Gruznas dienasgrāmatas un attēlotā laikmeta tēlojuma sastatījums, kā arī laikmeta raksturīgāko kultūprocesu un kultūpersonu atlase saistījumā ar P. Gruznas dienasgrāmatas materiālu. Atslēgas vārdi pētījumā – Pāvils Gruzna, dienasgrāmata, laikmets, kultūrprocesi, kultūrpersonas, subjektivitāte.

The Bachelor's paper researched epochal's cultural heritage view in Pavils Gruzna (1878-1950) diary from 1st January 1932 until 15th May 1934. In the work there are found materials of Pavils Gruzna diary, using systematization of content, facts of cultural heritage and peculiarities of standpoint. There has been created a collection of P. Gruzna diary's and illustrated epochal's personations, as well as a selection of epochal's characteristical cultural processes and cultural personalities connected with P. Gruzna diary's material. Key words of the research – Pavils Gruzna, diary, era, cultural processes, cultural personalities, subjectivity.
Epochal Heritage Standpoints in Pavels Gruzna’s Diary (01. I 1932. - 15. V 1934.)
Keywords: Filoloģija