Bērna patstāvības sekmēšanas iespējas kustību rotaļās vidējā pirmsskolas vecumā - Caunīte, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma: Bērna patstāvības sekmēšanas iespējas kustību rotaļās vidējā pirmsskolas vecumā. Darba autore: Svetlana Caunīte. Zinātniskais darba vadītājs: Mag. Paed. Rasma Purmale. Pētījuma mērķis: pētīt un salīdzinoši analizēt teorētiskās atziņas par patstāvību, tās attīstības ietekmējošiem faktoriem, tās attīstības un pilnveides iespējām kustību rotaļās pirmsskolā. Pētījuma hipotēze : pirmsskolas vecuma bērni būs patstāvīgi, ja pedagogs mērķtiecīgi atlasīs un dienas ritā izmantos kustību rotaļas atbilstoši bērnu vajadzībām un interesēm patstāvības sekmēšanai. Bakalaura darbs sastāv no 2 daļām - teorētiskā daļa un empīriskā jeb praktiskā daļa. Teorētiskā pētījuma metode – teorētiskās literatūras salīdzinošā analīze. Teorētiskā pētījuma bāze- darba zinātniski teorētisko bāzi pamatā veido šādu autoru: J.A.Studenta, H.Helmingas, A. Ļubļinskas, G.Svences, D.Lieģenieces, D.Dzinteres, I.Stangaines,u.c. darbi Teorētiskā daļā ir apskatītas, salīdzinātas un analizētas pedagogu atziņas par bērnu patstāvības sekmēšanu kustību rotaļā. Empiriskā daļā balstās uz praktisku pētījumu, kurā piedalās X Rīgas pirmsskolas izglītības bērni. Galvenā prakstiskā pētījuma metode: novērošana. Pētījumā tika veikta bērnu sākotnējā un atkārtota bērnu novērošana un analizēti iegūtie rezultāti pēc mērķtiecīgas pedagoģiskās darbības veikšanas, kuri apstiprina hipotēzi. Pētījuma struktūra – ievads, teorētiskā un praktiskā daļa, secinājumi, 9 attēli, 5 tabulas, 34 izmantotās literatūras un citu informācijas avotu saraksts, darba apjoms 53 lapas. Atslēgas vārdi: patstāvība, kustību rotaļas, aktivitātes, pirmsskola, vērojumi. Anotācija Bakalaura darba tēma: Bērna patstāvības sekmēšanas iespējas kustību rotaļās vidējā pirmsskolas vecumā. Darba autore: Svetlana Caunīte. Zinātniskais darba vadītājs: Mag. Paed. Rasma Purmale. Pētījuma mērķis: pētīt un salīdzinoši analizēt teorētiskās atziņas par patstāvību, tās attīstības ietekmējošiem faktoriem, tās attīstības un pilnveides iespējām kustību rotaļās pirmsskolā. Pētījuma hipotēze : pirmsskolas vecuma bērni būs patstāvīgi, ja pedagogs mērķtiecīgi atlasīs un dienas ritā izmantos kustību rotaļas atbilstoši bērnu vajadzībām un interesēm patstāvības sekmēšanai. Bakalaura darbs sastāv no 2 daļām - teorētiskā daļa un empīriskā jeb praktiskā daļa. Teorētiskā pētījuma metode – teorētiskās literatūras salīdzinošā analīze. Teorētiskā pētījuma bāze- darba zinātniski teorētisko bāzi pamatā veido šādu autoru: J.A.Studenta, H.Helmingas, A. Ļubļinskas, G.Svences, D.Lieģenieces, D.Dzinteres, I.Stangaines,u.c. darbi Teorētiskā daļā ir apskatītas, salīdzinātas un analizētas pedagogu atziņas par bērnu patstāvības sekmēšanu kustību rotaļā. Empiriskā daļā balstās uz praktisku pētījumu, kurā piedalās X Rīgas pirmsskolas izglītības bērni. Galvenā prakstiskā pētījuma metode: novērošana. Pētījumā tika veikta bērnu sākotnējā un atkārtota bērnu novērošana un analizēti iegūtie rezultāti pēc mērķtiecīgas pedago

Anatition The Bachelor titl of work: Oppurtunities to promate the child’s indenpendence in movement games at midle school age. Author of work: Svetlana Caunite Scientific supervisor : Maeg. Paed. Rasma Purmale Objective of the study: To study and comporatively analyze theoretical findings about indenpendence, factors influincing its development, possibilities of its development and improvement int movement games in preschool. Research hypothesis: Children of pre-school age will be indenpenpendent if the teacher purposefully selects and uses movement games in the morning according to the children’s needs and interests to promote indenpendence. Bachelor’s thesis consists of 2 parts- theoretical part and empirical or practical part. Teoretical research method - comparative analyses of teoretical literature. The basis of theoretical research method - The sentifich theoretical basis of the work is basically formed by such an author: J.A.Studenta, H.Helminga, A.Ļublinska, G.Svence, D.Lieģeniece, D.Dzintare, I.Stangaine in work. The theoretical part reviews, compares and analyzes teachers findings about childrren’s independence in the game of movemnt. In the empirical part it is based on a practical study in wich X Riga pre-school childre participate. Main method of practical reserch - observation In the study, the initial and repeated observation of children was performed and the obtained, wich confirm , wich confirm the hypothesis. Research structure- introduction, theoretical and practical part , conclusions, 9 figures, 5 tables, 34 list of used literature and ofher sources of information, volume of work 53 p. Keywords: indenpendence, movement games, preschool, activities, observations. Anatition The Bachelor titl of work: Oppurtunities to promote the child’s indenpendence in movement games at midle school age. Author of work: Svetlana Caunite Scientific supervisor : Maeg. Paed. Rasma Purmale Objective of the study: To study and comporatively analyze theoretical findings about indenpendence, factors influincing its development, possibilities of its development and improvement int movement games in preschool. Research hypothesis: Children of pre-school age will be indenpenpendent if the teacher purposefully selects and uses movement games in the morning according to the children’s needs and interests to promote indenpendence. Bachelor’s thesis consists of 2 parts- theoretical part and empirical or practical part. Teoretical research method - comparative analyses of teoretical literature. The basis of theoretical research method - The sentifich theoretical basis of the work is basically formed by such an author: J.A.Studenta, H.Helminga, A.Ļublinska, G.Svence, D.Lieģeniece, D.Dzintare, I.Stangaine in work. The theoretical part reviews, compares and analyzes teachers findings about childrren’s independence in the game of movemnt. In the empirical part it is based on a practical study in wich X Riga pre-school childre participate. Main meth
Oppurtunities to promate the child`s indenpendence in movement games at midle school age
Keywords: Skolas pedagoģija; patstāvība; kustību rotaļa; aktīvitātes; pirmsskola; vērojumi