Lielauces mālu baseina veidošanās un nogulumi - Armans, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba “Lielauces mālu baseina veidošanās un nogulumi” ietvaros tika veiktas granulometriskā sastāva analīzes glaciolimniskajiem nogulumiem un trīsdimensionāla datormodeļa izstrāde pēc agrākos pētījumos veikto urbumu aprakstiem, kas papildināti ar lauka darbos veikto urbumu datiem. Darbs tika veikts ar mērķi noskaidrot Lielauces glaciolimniskā baseina ģeoloģisko uzbūvi un izdarīt secinājumus par tā veidošanās apstākļiem. Apkopojot granulometriskā sastāva analīžu rezultātus un izvērtējot 3D datormodeli noskaidrojās Lielauces māla baseina D daļas sarežģītā ģeoloģiskā uzbūve ar mainīgu nogulumu sastāvu, kas norāda uz nogulumu izgulsnēšanos dažādos hidrodinamiskajos apstākļos. Atslēgas vārdi: glaciolimniskie nogulumi, granulometriskais sastāvs, 3D datormodelis,

The framework of Bachelor’s paper “Development and sediments of Lielauce glaciolacustrine basin” was established through performing granulometric analysis for glaciolacustrine deposits and developing 3D computer models according to the description of performed boreholes from previous researches that were supplemented with field-work boreholes and their data. The purpose of work was to clarify the geological structure of Lielauces glaciolacustrine basin and carry out conclusions about the circumstances of its development. By summarizing the grain size analysis results and evaluating 3D computer model, the Lielauces glaciolacustrine basins southern part’s complicated geological structure with inconsistent granulometric composition cleared up. It indicates on sedimentation within various hydrodynamic conditions. Key words: glaciolacustrine deposits, granulometric composition, 3D computer model
Development and sediments of Lielauce glaciolacustrine basin
Keywords: Ģeoloģija