Iekštelpu atrašanās vietas noteikšana, izmantojot Android viedtālruni - Kalējs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbā tika pētīti dažādi iekštelpu atrašanās vietas noteikšanas risinājumi, kur tie tika simulēti iekštelpās un implementēti autora veidotā, vienkāršotā Android lietotnē, kuras ģenerētie dati ļāva veikt dažādo risinājumu salīdzināšanu. Darba mērķis ir, simulējot dažādās metodes, izcelt risinājumu stiprās un vājās puses, kuru rezultātā veidotos nākotnes vīzija par optimizētu jaukto risinājumu, kurš apkopotu plusus un uzlabotu vai pilnībā likvidētu vājības. Darba rezultātā izstrādāta Android lietotne, kura spēj ģenerēt dažādo risinājumu informāciju par lietotāja atrašanās vietu iekštelpās.

Thesis researches different solutions for indoor positioning, where solutions were simulated and implemented in simplified Android application by author himself, where generated data was analysed. The goal of research paper is to simulate solutions and find pros and cons that would create a future vision about optimized hybrid solution that would eliminate weaknesses and combine strengths of multiple solutions. As a result of this work, an Android application was made which can show the results of different indoor positioning solutions, where generated data is used for solutions analysis.
Indoor positioning using Android mobile device
Keywords: Datorzinātne; Iekštelpu atrašanās vietas noteikšana; Android; tehnoloģija “Bluetooth”; bezvadu internets; Kotlin