Aborta neatļauta izdarīšana - Bensone, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba mērķis ir vispusīgi aplūkot un analizēt aborta neatļautas izdarīšanas regulējumu Latvijā un ārvalstīs, lai pētījuma beigās ierosinātu priekšlikumus Latvijas likumos konstatēto trūkumu novēršanai. Autore aplūko jēdzienu skaidrojumu, vēsturisko regulējumu, cilvēka embrioloģiju, juridiskos grūtniecības pārtraukšanas noteikumus, bioloģisko attīstību, reliģijas uzskatus, nedzimuša bērna dzīvības sākuma brīdi, nedzimuša bērna tiesībām uz dzīvību, sievietes tiesībām izvēlēties pārtraukt grūtniecību un ārsta tiesībām atteikties veikt grūtniecības pārtraukšanu un veic Krimināllikuma 135. panta sastāva analīzi.

The aim of master’s thesis is to perform comprehensive examination and analysis of illegal abortion in Latvian and foreign state legislation to bring forward proposals for identified weaknesses in Latvian law. Author writes about concepts of abortion and unauthorized performing of an abortion, historical regulation, human embryology, juridical standards of termination of pregnancy, developmental biology, religious beliefs, beginning of life of the unborn child, stipulation of unborn child’s right to life, women’s rights to choose and doctors rights to choose not to perform an abortion and discusses the article 135 of the Criminal Law.
Unauthorized performing of an abortion
Keywords: Juridiskā zinātne