Emociju regulācijas saistība ar kognitīvajām pārliecībām - Ģēģere, Agne (Latvijas Universitāte, 2020)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kādas saistības pastāv starp emociju regulācijas stratēģijām un kognitīvajām pārliecībām (un identificēt šīs saistības). Tika izvirzīts pētījuma jautājums: Kā emociju regulācijas stratēģijas ir saistītas ar kognitīvajām pārliecībām? Pētījumā tika izmantotas trīs aptaujas - Kognitīvo izkropļojumu skala (Cognitive Distortions Scale (CDS), Covin et. al., 2011), Negatīvo pārliecību skala (Inventory of Cognitive Distortions (ICD), Roberts, 2015) un Emociju regulācijas aptauja (Emotion regulation questionnaire (ERQ), Gross & John, 2003). Pētījumā piedalījās piecdesmit četri respondenti, no kuriem, no kuriem 42 bija sievietes un 12 bija vīrieši. Respondentu vecums variēja no 16 līdz 60 gadiem (M = 29,65; SD = 11,20). Pētījuma rezultāti norāda uz to, ka starp emociju regulāciju un kognitīvajām pārliecībām statistiski nozīmīgas saistības nepastāv.

The aim of the study was to investigate the relationship between emotion regulation strategies and cognitive distortions. Research question was: What is the connection between emotion regulation and cognitive distortions? Three surveys were used in the study to answer this question - Cognitive Distortion Scale (CDS, Covins et al., 2011), Negative Confidence Scale (ICD, Roberts, 2015) and Emotion Regulation Survey (ERQ, Gross & John, 2003). The study involved fifty-four respondents, of whom 42 were women and 12 were men. Respondents ranged in age from 16 to 60 years (M = 29,65; SD = 11,20). The results of the study indicate that there is no statistically significant relationship between emotion regulation and cognitive beliefs.
Connection Between Emotion Regulation and Cognitive Distortions
Keywords: Psiholoģija; emociju regulācija; kognitīvās pārliecības; emotion regulation; cognitive distortion