Latvijas Republikas un Korejas Republikas diplomātiskās attiecības kopš 1991. gada - Prībe, Norberts (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba nosaukums ir “Latvijas Republikas un Korejas Republikas diplomātiskās attiecības kopš 1991. gada”. Darba galvenais mērķis ir rast priekštatu par pašreizējām Latvijas un Korejas Republikas diplomātiskajām attiecībām, lai tālāk izsecinātu nākotnes perspektīvas un potenciālu turpmākajā sadarbībā, kā arī tiek apskatīts kulturālās sadarbības elements un tā nozīme savstarpējās attiecībās. Darbs sastāv no trim daļām, kurās tiek apskatītas diplomātiskās attiecības no teorētiskā skatu punktu, tiek aprakstītas Latvijas un Korejas Republikas diplomātiskās attiecības laika griezumā no 1991. līdz 2015. gadam, kā arī tiek izanalizēta pašreizējā situācija un potenciālas nākotnes perspektīvas. Bakalaura darbs sastāv no 54 lappusēm (neieskaitot titullapu, kopsavilkumu, satura radītāju, pielikumu un bibliogrāfiju).

The title of this bachelor’s thesis is “Diplomatic Relations Between Republic of Latvia and Republic of Korea Since 1991”. This thesis aims to develop a firm understanding of current diplomatic relations between Latvia and South Korea to discover potential future cooperation opportunities as well as it gives more detailed insight into cultural cooperation between both countries as discusses the importance of cooperation in the cultural field. The thesis consists of three parts which gives theoretical background regarding diplomatic relations, describes the bilateral relations between Latvia and South Korea from 1991. till 2015. and finally gives overview of the current relations and potential future prospects for further collaboration between the two countries. The thesis contains 54 pages (excluding the title page, summary index, table of contents, bibliography and the appendix).
Diplomatic Relations Between Republic of Latvia and Republic of Korea Since 1991
Keywords: Āzijas studijas; Korejas Republika; Latvijas Republika; diplomātija; diplomātiskās attiecības