Iedzīvotāju ienākuma nodokļa progresīvās likmes piemērošanas un neapliekamā minimuma analīze - Afanasjeva, Laura (Latvijas Universitāte, 2019)
Latvijas universitātes studentes Lauras Afanasjevas maģistra darba tēma „Iedzīvotāju ienākuma nodokļa progresīvās likmes piemērošanas un neapliekamā minimuma analīze”. Maģistra darba mērķis ir veikt pētījumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa progresīvās likmes un neapliekamā minimuma piemērošanas ietekmi uz maksājamā nodokļa apmēru un iedzīvotāju ienākumiem. Darbā ir teorētiski analizētas Latvijas nodokļu pamatnostādnes, iedzīvotāju ienākuma nodokļa politika, kā arī veikts darbaspēka nodokļu salīdzinājums Baltijas valstīs. Izstrādāts praktisks pētījums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa progresīvās likmes un neapliekamā minimuma ietekmi uz darba ņēmēju ikmēneša ienākumiem un rezumējošā kārtībā maksājamo nodokli. Darbā ietvertas 20 tabulas, 38 attēli, 20 formulas un 17 pielikumi.

The theme of Master’s thesis of University of Latvia student Laura Afanasjeva is „An analysis of the application of the progressive rate of personal income tax and the non-taxable minimum”. The aim of the Master's thesis is to carry out a study on the impact of the application of the progressive rate of personal income tax and the non-taxable minimum on the amount of tax due and on the income of the population. There is a theoretical analysis of Latvian tax guidelines, personal income tax policy, as well as a comparison of labor taxes in the Baltic States in the paper. A practical study on the impact of the progressive rate of personal income tax and the non-taxable minimum on the monthly income of employees and the tax payable in summary order has been developed. The paper contains 20 tables, 38 figures, 20 formulas and 17 appendices.
An Analysis of the Application of the Progressive Rate of Personal Income Tax and the Non-taxable Minimum
Keywords: Ekonomika; Iedzīvotāju ienākuma nodoklis; Neapliekamais minimums; Diferencētais neapliekamais minimums; Progresīvā likme