Mazā ražotne kā publisks objekts - Pudāne, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarbā “Mazā ražotne kā publisks objekts”, analizējot pieejamo literatūru un uzziņas avotus, tiek izpētīta alus brūžu nozīme gan tūrismā, gan Latvijas vēsturē, gan izpētīti pamatprincipi veiksmīga alus darītavas interjera izveidei, kā arī apskatīts, kāda ir grafiskā dizaina nozīme interjerā. Empīriskajā daļā, balstoties uz teorētiskajā daļā gūtajām zināšanām, tiek analizētas gan Latvijā, gan citur pasaulē esošas veiksmīgas un funkcionējošas amatalus darītavas, analizēti to uzbūves principi. Radošajā daļā, pielietojot teorētiskajā un empīriskajā daļā gūtās zināšanas, tiek izstrādāts interjera dizaina projekts alus darītavai. Darbs sastāv no 5 nodaļām, 9 rasējumiem, viena pielikuma. Atslēgvārdi : alus darītava, amatalus, interjera dizains, alus brūzis.

In the bachelor’s thesis “Small brewery as a public design” author analyzes available literature and information sources about breweries, their importance in tourism and history of Latvia as well as about the principals that are required when projecting a brewery. In the empirical part based on the conclusions obtained in the theoretical part the interiors of breweries in Latvia and other countries are being analysed. The creative part consists of an interior project for a successful brewery baised on conclusions obtained. Diploma consists of 5 chapters, 9 drawings and 1 appendix. Keywords : Brewery, craft beer, interior design.
Small Brewery as a Public Space
Keywords: Mākslas zinātne; Alus darītava; amatalus; interjera dizains; alus brūzis