Grieķijas parādu krīzes rāmējumi ziņu portālu "delfi.lv", "tvnet.lv" un "apollo.lv" publikācijās un lietotāju komentāros (2012. gada janvāris– aprīlis) - Hila, Laura (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Grieķijas parādu krīzes rāmējumi ziņu portālu "delfi.lv", "tvnet.lv" un "apollo.lv" publikācijās un lietotāju komentāros (2012. gada janvāris – aprīlis)” mērķis ir izpētīt Grieķijas parādu krīzes atspoguļojumu un rāmējumus ziņu portālu publikācijās un lietotāju komentāros. Teorētiskajā daļā aprakstītas krīzes definīcijas un rāmējumu teorijas, pamatojoties uz vadošo pētnieku galvenajām nostādnēm. Rāmējumu analīze sastāv no publikāciju satura analīzes un lietotāju komentāru analīzes. Darba pētniecības metodes ir kvalitatīvā un kvantitatīvā kontentanalīze, rāmējumu analīze, kā arī fotogrāfiju semiotiskā analīze. Empīriskajā daļā autore apraksta un analizē iegūtos pētījuma rezultātus. Atslēgas vārdi: Grieķijas parādu krīze, rāmējumi, interneta ziņu portāli, komentāri, semiotika.

The bachelor paper’s „Frames of debt crisis in Greece on publications of news portals "delfi.lv", "tvnet.lv" and "apollo.lv" and in users comments (January – April, 2012)” general purpose is to explore coverage of Greece debt crisis and to indentify frames in news portals publications and in users comments. In the theoretical part author describes definition of crisis and framing theories founded on the leading researchers theoretical frameworks. Framing analysis consists from content analysis of publications and users commentary analysis. The methods of the research is qualitative and quantitative content analysis, framing analysis and photography semiotical analysis. In the empirical part the author describes and analyses the results of the findings. Key terms: Greece debt crisis, frames, internet news portals, commentary, semiotic.
Frames of debt crisis in Greece on publications of news portals "delfi.lv", "tvnet.lv" and "apollo.lv" and in users comments (January–April, 2012)
Keywords: Komunikācijas zinātne