Latvija kā tūrisma galamērķis attīstības iespējas Azerbaidžanā. - Babaeva, Ulviyya (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma : “Latvija kā tūrisma galamērķis attīstības iespējas Azerbaidžāna”. Darba mērķis ir noskaidrot un izvirzīt priekšlikumus Azerbaidžānu tūristu piesaistei uz Latviju kā tūrisma galamērķis. Darba struktūra sastāv no ievada,trijām daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Ievadā ir pamatota tēmas aktualitāte, izvirzīts mērķis, kurš jāsasniedz pētījuma rezultātā, un uzdevumi, kas jāatrisina, lai sasniegtu šo darba mērķi. Pirmajā nodaļā tiek aplūkota starptautiskā tūrisma teorija, otrajā nodaļā ir analītiskā, kur tiek apskatīta Latvijas tūrisma attistības iespējas, statistikas dati, kā arī darba autori apskata attiecības starp Latviju un Azerbaidžānu un trešajā daļā – izmantojot aptaujas anketi tika analīzeta Azerbaidžānu tūristu ceļošanas motivācija,kā arī tika veiktas tūrisma firmās intervijas, pēc kuriem tika apkopotas tās rezultāti. Bakalaura darbā nobeigumā tiek piedāvāti secinājumi un priekšlikumi Azerbaidžānu tūristu piesaistei uz Latviju kā tūrisma galamērķis

The theme of the bachelor work is “Latvia as a tourist destination and development opportunities for Azerbaijan”. The purpose of bachelor work is to determite and definite proposals for attraction of Azerbaijani tourists to Latvia as their tourism destination aim. The stucture of bachelor work consist of introduction, three parts, conclusions and suggestions. In introduction based about actuality of the theme, raised purpose, which is necessary to achieve as a result at the end of work, and objectives, which must to solve in order to achieve the purpose of the bachelor work. The first chapter discusses the theory of international tourism, the second bachelor work part is analytical, where examines Latvian tourism development with Azerbaijan and at the third part- using questionnaire were analyzed Azerbaijani tourist travel motivation,as well was taked interwiews with travel companies, which have been compiled by the results.
Latvia as a tourist destination and development opportunities for Azerbaijan.
Keywords: Vadībzinātne