Bibliotēkas menedžmenta sistēma - Liniņa, Signe (Latvijas Universitāte, 2025)
Latvijas Universitātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Programmēšana un datortīklu administrēšana" ietvaros izstrādāts kvalifikācijas darbs "Bibliotēkas menedžmenta sistēma". Šīs sistēmas galvenais mērķis ir atvieglot bibliotekāru darbu un uzlabot lasītāju pieredzi. Mājaslapa piedāvā tādas funkcijas kā elektroniskais arhīvs, lasītāju uzskaite, grāmatu izsniegšanas un atgriešanas uzskaite, termiņa pagarināšana, notikumu pievienošana un apskatīšana, kā arī soda naudas aprēķināšana un maksājumu uzskaite. Mājaslapa izstrādāta, izmantojot .NET ietvaru un programmēšanas valodu C#. Datu uzglabāšanai un pārvaldībai tiek izmantots SQL Server Management Studio.

As part of the first-level professional higher education study program "Programming and Computer Network Administration" at the University of Latvia, Library Management System has been developed, which includes a website aimed at facilitating the work of librarians and enhancing the experience of readers. The system offers features such as an electronic archive, reader tracking, management of book issuing/returns, term extensions, event addition/viewing, and fine calculation/payment tracking. The website will be developed using .NET Framework with C#. Data will be stored and managed using SQL Server Management Studio.
Library Management System
Keywords: Datorzinātne; Bibliotēka; Lasītājs; Grāmata; Termiņš; Krājums