Zemes izmantošanas izmaiņas un to ietekmējošie faktori Balgales pagastā no 20.gs. vidus līdz mūsdienām - Bumbieris, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba „Zemes izmantošanas izmaiņas un to ietekmējošie faktori Balgales pagastā no 20.gs. vidus līdz mūsdienām” mērķis ir noskaidrot faktorus, kas ietekmē zemju izmantošanu Balgales pagastā attiecīgajā laika periodā. Pirmajā nodaļā ietilpst literatūras apkopojums un analīze par zemes lietojumu un tā iedalījumu, zemes lietojuma struktūras veidošanos un zemes lietojuma ietekmējošiem faktoriem Austrumeiropā, Centrāleiropā, Baltijā un Latvijā. Otrajā nodaļā tiek aprakstītas metodes un izmantotie materiāli, ar kuriem tika izstrādāts maģistra darbs. Šajā nodaļā ir uzskaitīts galvenais mērķis un uzdevumi, kurus autors izmantoja pētnieciskās daļas izstrādē. Trešajā nodaļā ir apkopotas vispārīgās ziņas par Balgales pagastu, apkopota svarīgākā informācija, kas palīdzēja pētnieciskās daļas izstrādē. Iegūtas ziņas par iedzīvotāju statistiskajiem rādītājiem pagastā, rezultātā izveidotas jaunas diagrammas un noskaidrots, kā iedzīvotāju skaita izmaiņas ietekmē zemes apsaimniekošanu. Ceturt

The aim of the master work „ The changes of the use of the land and its influencing factors in village Balgale since the middle of the 20th century until nowadays” is to find out the factors which influence the usage of the lands in village Balgale in a deffinite period of time. The first part contains the summary of literature and the analyses about the use of the land and its division, creation of the structure of the land usage and the influencing factors of the land usage in Eastern Europe, Central Europe, the Baltics and Latvia. In the second part the author describes the methods and the used materials with the help of which the work of master degree was made out. This part contains the main aim and tasks which the author used when working out the investigatory part. The third part contains general facts about village Balgale, the most important information which helped to create the investigatory part. The facts about the statistics of population in the village are gained in t
The changes of the ground and its influencing factors in parish Balgale from the 20th century until nowadays
Keywords: Vides zinātne