Progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ietekme uz ienākumu nevienlīdzību Eiropas Savienībā - Gasūne, Līga (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā „Progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ietekme uz ienākumu nevienlīdzību Eiropas Savienībā”, pamatojoties uz teorētiskajiem atzinumiem un Eiropas Savienības valstu pastāvošo praksi, ir noskaidrota piemērotākā Latvijai progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa skala un tās potenciālā ietekme uz ienākumu nevienlīdzību Latvijā. Darbs sastāv no 3 nodaļām, kur 1.nodaļā ir analizēti ienākumu nevienlīdzības teorētiskie aspekti un apkopotas citu pētnieku izstrādātās teorijas par ienākumu nevienlīdzību. 2.nodaļā analizētas progresīvā un lineārā ienākuma nodokļa priekšrocības, trūkumi, kā arī Eiropas Savienības valstu ienākuma nodokļu sistēmu ietekme uz ienākumu nevienlīdzību. 3.nodaļā autore ir analizējusi 5 dažādas iespējamās progresīvā ienākuma nodokļa skalas, piemērojot Latvijas situācijai. Darba apjoms ir 95 lapas bez pielikumiem, tajā ir izmantotas 15 tabulas, 30 attēli, 4 formulas un 116 izmantotās literatūras avoti.

In the Thesis “The Influence of the Progressive Personal Income Tax on Income Inequality in the European Union”, based on the theoretical concepts and the existing practice in the European Union countries, has been established appropriate progressive income tax scale for Latvia and its potential impact on income inequality in Latvia. The Thesis consists of three chapters, in chapter 1 were analyzed the theoretical aspects of income inequality and summarized some researchers the developed theories of income inequality. Chapter 2 were analyzed a progressive and linear income tax advantages, disadvantages, and the income tax system impact on income inequality in the European Union countries. Chapter 3 the author has analyzed five different possible progressive income tax scale that has application of the Latvian situation. The volume of Thesis is 95 pages,there are included 15 tables, 30 figures, 4 formulas and consists of bibliography wits 116 literature sources.
The Influence of the Progressive Personal Income Tax on Income Inequality in the European Union
Keywords: Vadībzinātne