Klientu attiecību parvaldība (CRM) uzņēmumā "GOTRIP" - Čakstiņš, Rinalds (Latvijas Universitāte, 2025)
Šajā darbā tiek pētītas tūrisma uzņēmuma GoTrip klientu attiecību vadības (CRM) prakses, koncentrējoties uz pašreizējo stratēģiju izvērtēšanu un to atbilstību nozares standartiem. Darbā tiek apskatīti CRM teorētiskie aspekti, tā tehnoloģiskais pamats un pielietojums tūrisma nozarē. Analizējot GoTrip CRM sistēmas, piemēram, HubSpot un Mautic, kā arī aptaujas rezultātus, darbā identificēti galvenie izaicinājumi, tostarp ierobežota automatizācija, fragmentētas sistēmas un nepietiekams reāllaika atbalsts. Tiek piedāvāti konkrēti risinājumi šo izaicinājumu pārvarēšanai, piemēram, AI rīku ieviešana, platformu integrācija un darbinieku apmācības uzlabošana. Darbs izceļ CRM būtisko lomu klientu apmierinātības, darbības efektivitātes un konkurētspējas sasniegšanā tūrisma nozarē.

This thesis explores the Customer Relationship Management (CRM) practices of the tourism company GoTrip, focusing on the evaluation of current strategies and their alignment with industry standards. The study examines theoretical aspects of CRM, its technological foundations, and its application in the tourism industry. Through the analysis of GoTrip’s CRM systems, such as HubSpot and Mautic, alongside survey results, the work identifies key challenges, including limited automation, fragmented systems, and inadequate real-time support. The thesis proposes actionable recommendations to address these challenges, such as adopting AI-driven tools, integrating platforms, and enhancing employee training. The study highlights the critical role of CRM in achieving customer satisfaction, operational efficiency, and competitive advantage in the tourism sector.
Customer Relationship Management (CRM) in Company “GOTRIP”
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Klientu attiecību vadība (CRM); tūrisms; GoTrip; CRM izaicinājumi; AI