Ziņu portāls - Senatorova, Marija Valērija (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba ietvaros tika izstrādāta tīmekļa vietne “Ziņu portāls”, kur jebkurš lietotājs varēs atrast aktuālas ziņas par pēdējiem notikumiem. Reģistrēts lietotājs varēs papildus apskatīt fotoalbumus un visus rakstus. “Ziņu portāla” autori, papildus, spēs paši ievietot rakstus, attēlus vai veselus fotoalbumus, kā arī dzēst pašizveidotus materiālus. Mājaslapas administratoram būs iespēja dzēst jebkurus rakstus, fotoalbumus un attēlus, kā arī visus reģistrētus lietotājus un mainīt lomas, no autora uz administratoru, no administratora uz parastu reģistrētu lietotāju utt. Lai izmantotu mājaslapas piedāvātās funkcijas lietotājiem nepieciešamas tikai pamata zināšanas datora un interneta lietošanā. Dokumentācija satur mājaslapas programmatūras prasību specifikāciju (PPS), kur var atrast lietotnes sistēmas prasības, un programmatūras projektējuma aprakstu (PPA), kurā tiek parādīta programmatūras sistēmas struktūra. Timekļa vietnes izveidei pamatā tika izmantota PHP programmēšanas valoda bez papildus ietvariem. Sistēma ir izstrādāta kā kvalifikācijas darbs un tai nav ārējā pasūtītāja. Darbs, ieskaitot prasības, projektējumu, ekrānformas, aprakstu, ir darba autora izveidots.

As part of the qualification work, a website "News Portal" was developed, where any user will be able to find up-to-date information on the latest events. The registered user will be able to view photo albums. In addition, the so-called authors of the "news portal" will be able to post news, images or entire photo albums, as well as delete self-created materials. The administrator of the website will be able to delete any records, photo albums and images, as well as delete all registered users and change roles, from author to administrator, from administrator to regular registered user, and vice versa. In order to use the functions offered by the website, users only need basic knowledge of computer and Internet use. The documentation contains the website software requirements specification (PPS), where the application system requirements can be found, and the software design description (PPA), which shows the structure of the software system. The website was created using PHP programming language without additional frameworks.
News portal
Keywords: Datorzinātne; HTML; CSS; PHP; ziņas; ziņu portāls