Baltkrievijas protestu atspoguļojums medijos “RT”, “Delfi” un “BBC” - Puķe, Laura Selīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Pētījums “Baltkrievijas protestu atspoguļojums medijos “RT”, “Delfi” un “BBC”” veikts par dažādu valstu mediju publikāciju analīzi par konkrētu notikumu – protestiem Baltkrievijā, kurus izraisīja 2020. gadā notikušās prezidenta vēlēšanas. Darbā tiek analizētas izvēlēto mediju publikācijas viena mēneša laikā – kopš prezidenta vēlēšanām, kas notika 2020. gada 9. augustā, līdz tā paša gada 9. septembrim. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas atšķirības vērojamas “Delfi”, “BBC” un “RT” publikācijās, un kā šie mediji izvēlas atspoguļot konkrēto notikumu – protestus, kā arī secināt Baltkrievijas protestiem veltīto publikāciju intensitāti – vai kāds no analīzei izvēlētajiem medijiem publicē vairāk ziņu, nekā cits. Darba teorētisko daļu veido teorija par sabiedriskā protesta lomu un to atspoguļojumu, Baltkrievijas politiskās vides apskats, postkomunisma valstu raksturojums, mediju loma protestu atspoguļošanā un to darbība atkarībā no valsts politiskā režīma. Bakalaura darbu veido trīs galvenās daļas: teorētiskā, metodoloģiskā un empīriskā daļa. Pētījuma beigās tiek veikti secinājumi par mediju “Delfi”, “BBC” un “RT” publikāciju iezīmēm un atšķirībām Baltkrievijas protestiem veltītajās publikācijās laika periodā no 2020. gada 9. augusta līdz 2020. gada 9. septembrim. Atslēgas vārdi: protesta komunikācija, mediji, “Delfi”, “BBC”, “RT”, postkomunisms, Aleksandrs Lukašenko, Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas

Bachelor thesis “Portrayal of protests in Belarus in media platforms “RT”, “Delfi” and “BBC”” analyzes media publications of media platforms based in different countries – Latvia, Russia, and Great Britain. Publications are focused on a specific event – protests in Belarus, which followed by presidential election on August 9, 2020. The study analyzes publications of selected media within one month starting from presidential election, which took place on August 9, 2020 to September 9 of the same year. The aim of the research is to find out what differences are observed in the publications of “Delfi”, “BBC” and “RT” and how media choose to cover specific event – the protest. The aim of the work is also to conclude the intensity of publications dedicated to the protests in Belarus. The theory of thesis is based on role of public protest, review of the political environment in Belarus, review of post-communist countries and media abilities to work depending in the political regime of the country it is based. The bachelor thesis consists of three main parts: theoretical, methodological, and empirical. The study concludes with conclusions of the features and differences between media platforms “Delfi”, “BBC” and “RT” publications on protests in Belarus between 9 August 2020 and 9 September 2020. Keywords: protest communication, media coverage, “Delfi”, “BBC”, “RT”, post-communism, Alexander Lukashenko, presidential election in Belarus
Portrayal of protests in Belarus in media plaforms "RT" "Delfi" and "BBC"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Protesta komunikācija; mediji; Delfi; BBC; RT