Japandi - skandināvu funkcionalitāte un japāņu minimālisms biroja telpu interjerā - Plūme, Santa (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarbā tiek apskatīts skandināvu funkcionalitātes un japāņu minimālisma apvienojuma (Japandi) iespējas mūsdienīga biroja telpu interjera risinājumam. Darba mērķis ir izveidot biroja telpu interjeru kā skandināvu funkcionalitātes un japāņu minimālisma harmoniju darba vidē. Darbs sastāv no trīs daļām - teorētiskās, empīriskās un radošās daļas. Teorētiskajā daļā tiek veikts pētījums par Japandi kā hibrīdu interjera risinājuma konceptu, kas apvieno skandināvu funkcionalitātes un japāņu minimālisma principus, kā arī biroja telpu izveides pamatprincipus un tendences 21. g.s. Empīriskajā daļā tiek analizēti interjeri, kuros tiek lietoti Japandi koncepta principi pasaulē. Darba radošā daļa ietver vizuālo materiālu ar individuāli izstrādātu oriģinālu biroja interjera dizaina projektu. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, 10 apakšnodaļām un 29 pielikumiem. Tā apjoms ir 91 lappuses. Darbā izmantoti 31 literatūras avoti. Atslēgvārdi: interjera dizains, Japandi, biroja telpas, funkcionalitāte

The diploma thesis examines the possibilities of a combination of Scandinavian functionality and Japanese minimalism (Japandi) for a modern office space interior solution. The aim of the work is to create the interior of the office space as a harmony of Scandinavian functionality and Japanese minimalism in the work environment. The work consists of three parts - theoretical, empirical and creative. In the theoretical part, a study of Japandi as a hybrid interior solution concept is carried out, which combines the principles of Scandinavian functionality and Japanese minimalism, as well as the basic principles and trends of office space creation in the 21st century. The empirical part analyzes the interiors in which the principles of the Japandi concept in the world are used. The creative part of the work includes visual material with an individually developed original office interior design project. The diploma thesis consists of 3 chapters, 10 subsections and 29 appendices. Its size is 91 pages. 31 literature sources are used in the work. Keywords: interior design, Japandi, office space, functionality
Japandi - Scandinavian Functionality and Japanese Minimalism in the Office Interior
Keywords: Mākslas zinātne; Interjera dizains; Japandi; Biroja telpas; Funkcionalitāte