Mašīnmācīšanās modeļu salīdzinājums objekta satveršanas prognozēšanas uzdevumā - Manceviča, Estere (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā “Mašīnmācīšanās modeļu salīdzinājums objekta satveršanas prognozēšanas uzdevumā” veikts eksperiments, salīdzinot divus mašīnmācīšanās modeļus objekta satveršanas prognozēšanas uzdevumā. Eksperiments veikts uz autora ģenerētiem datiem, kas satur programmatūrā Blender izveidotas pudeles formas, kuras iemestas kastē. Objekta satveršanas prognozēšanas modeļu rezultātu pārbaude veikta fizikas simulatorā Pybullet. Bakalaura darbs sadalīts vispārējās informācijas sadaļā, eksperimenta plānošanā, datu ģenerēšanā, eksperimenta veikšanā un rezultātu un secinājumu nodaļās.

COMPARISON OF MACHINE LEARNING MODELS IN AN OBJECT GRASP PREDICTION TASK In the bachelor's thesis titled “Comparison of Machine Learning Models in an Object Grasp Prediction Task”, an experiment was conducted to compare two machine learning models in the task of object grasp prediction. The experiment was carried out using data generated by the author, which included bottle-shaped objects created in the software Blender. These objects are later thrown in a virtual box. The testing of the object grasp prediction models was conducted using the PyBullet physics simulator. The bachelor’s thesis is structured into the following sections: general information. experiment planning, data generation, experiment execution, results and conclusions.
Comparison of machine learning models in an object grasp prediction task
Keywords: Datorzinātne; satveršanas prognozēšana; objekta satveršana; Pybullet; inference; GG-CNN