Japāņu komiksa izdevumu dizaina stilistika - Kaktiņa, Sandra (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba „Japāņu komiksa izdevumu dizaina stilistika” mērķis ir, balstoties uz teorētisko un empīrisko pētījumu, izstrādāt dizainu komiksa izdevumam japāņu mangas stilā. Darba teorētiskajā daļā ir veikta teorētiska komiksa un mangas stila izpēte, aprakstīts komikss un tā veidi, mangas stila rašanās vēsture, mangas pamatveidi un mangas stila attīstība pēdējo 20 gadu laikā. Empīriskajā daļā veikta japāņu komiksa izdevumu dizaina paraugu analīze un noskaidrotas raksturīgās mangas stila iezīmes. Balstoties uz teorētiskajā un pētnieciskajā daļā iegūto informāciju, radošajā daļā tiek izstrādāts un aprakstīts dizains komiksa izdevumam japāņu mangas stilā.

The aim of the bachelor thesis "Design Stylistics of Japanese Comic book" is, based on theoretical and empirical research, to design a comic publication in the Japanese manga style. The theoretical part of the thesis provides a theoretical study of comics and manga style, describes comics and their types, the history of the emergence of manga style, the basic types of manga and the development of manga style over the last 20 years. The empirical part analyses the design patterns of Japanese comics publications and identifies the characteristic features of the manga style. Based on the information obtained in the theoretical and research part, the creative part develops and describes the design of a Japanese manga-style comic book.
Design Sylistics of a Japanese Comic Book Issue
Keywords: Mākslas zinātne; manga; stilistika; komiksa izdevums; japāņu komikss