Lihenoindikācijas rezultāti gaisa kvalitātes novērtēšanā Jūrmalas pilsētā - Neimanis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī pētījums apkopo informāciju par Lihenoindikācijas metodes izmantošanu gaisa kvalitātes novērtēšanā Jūrmalas pilsētā. Lihenoindikācijas metode ir droša un lēts veids, kā novērtēt apkārtējās vides stāvokli. Pētījuma rezultāti parādīja, ka Jūrmalas pilsētā ir vidējs gaisa piesārņojuma līmenis. Pētījuma rezultāti sniedz informāciju par gaisa kvalitātes stāvokli Jūrmalas pilsētā un var kalpot par pamatu politikas izstrādei un pasākumu veikšanai, lai uzlabotu gaisa kvalitāti un mazinātu iedzīvotāju veselības riskus.

This study gathers information about the use of the Lichenindication method in the assessment of air quality in the city of Jurmala. The lichen indication method is a safe and inexpensive way to assess the state of the surrounding environment. The results of the study showed that the city of Jurmala has a medium level of air pollution. The results of the study provide information on the state of air quality in the city of Jūrmala and can serve as a basis for developing policies and taking measures to improve air quality and reduce health risks for residents.
Lychenoindication results for Air quality assessmentin Jurmala City
Keywords: Vides zinātne; Lihenoindikācija; Jūrmala; Pētījums; piesārņojums; gaisa