Līzings un tā attīstība Latvijā - Vītola, Elita (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba nosaukums ir “Līzings un tā attīstība Latvijā”, un apjoms ir 59 lappuses. Diplomdarbā ir izmantoti 27 literatūras un informācijas avoti. Diplomdarba mērķis ir apskatīt līzinga kreditēšanas attīstību Latvijā, lai izdarītu secinājumus un sniegtu priekšlikumus tālākai līzinga attīstībai Latvijas tirgū . Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīti līzinga jēdzieni un tā ekonomiskā būtība. Otrā nodaļa ir veltīta līzinga darījumu izvērtēšanai. Trešajā nodaļā ir veikta līzinga operāciju analīze Latvijas tirgū, tiek apskatītas līzinga operāciju attīstības prognozes Latvijā. Darba beigās tiek izteikti secinājumi un priekšlikumi. Pielikumā ir iekļauti līzinga noformēšanai bankā nepieciešamie dokumenti un līgumi. Diplomdarbs satur 11 tabulas un 13 attēlus.

The title of the diploma paper is “ Lease and its development is Latvia “. Diploma paper consists of 59 pages and there have been used 27 sources of literature. The objective of the diploma paper is to view lease-crediting development in Latvia in order to make the conclusions and proposals for further growth. The diploma paper consists of 3 parts. The first part deals with notions and economic essence of leasing. The second part is devoted to evaluation of leasing deals. The third part analyses leasing operations in the Latvian market. Forecasts for development of leasing in Latvia are treated of in the third part. In the concluding part of the diploma paper the author makes conclusions and sets forth proposals. Samples of necessary documents and lease contracts are given in the appendix. The diploma paper includes 11 tables and 13 pictures.
Lease and its development in Latvia
Keywords: Ekonomika