Papildus stimulu ietekme uz vizuālu meklēšanu - Tiščicka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 31 lapām. Tas satur 26 attēlus, 1 tabulu, 2 pielikumus, 16 literatūras avotu atsauksmes. Darba problēma: noteikt, kā konteksts ietekmē polaritātes stimula uztveri vizuālajā meklēšanā Darba mērķis: izpētīt reakcijas laiku atkarību no konteksta stimulu skaita, attāluma un tā polaritātes. Rezultāti un secinājumi: Pēc visiem attēlotiem grafikiem un iegūtiem vidējiem rezultātiem var secināt stimulu skaits un attālums starp konteksta stimuliem ietekmē reakcijas laiku, veicinot kā pieaugumu. Salīdzinot 2. eksperimenta rezultātus ar 1. eksperimentu pie 12 Gabora stimulu grupām ir noskaidrots kritiskais konteksta attālums 2σ = 1,5 , pie kura ir novērota statistiski nozīmīga atšķirība. Atslēgvārdi: uzmanība, vizuāla meklēšana, seriāla un paralēla meklēšana, reakcijas laiks, horizontālās saites, konteksts.

The present Bachelor paper, written in Latvian. on 31 pages. It includes 26 pictures, 1 table, 2 appendixes, 16 references. Problem: influence of context distance on perception of stimulus polarity in visual search. Purpose: to study the dependence of reaction time in visual search on the contextual stimuli distance and search stimuli polarity. Results and conclusion: obtained average results was found that stimulus number and distance between context stimulus influence on the time of the reaction.Comparing the 1st and 2nd results of the experiments it was concluded that longest time of the reaction shows 2σ = 1,5 at 12 Gabor stimulus groups of number in both experiments. Keywords: attention, horizontal connections, visual search, serial search, parallel search, reaction time, context.
Influence of additional stimuli on visual search
Keywords: Fizika