Objektorientēta pirmkoda vienībtestēšana ar MS Team Test ietvaru MS Visual Studio 2005 vidē - Sondore, Justīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Šī darba mērķis ir iepazīties ar vienībtestēšanu, tās vietu programatūras izstrādē un biežāk pielietotajām tehnikām, kā arī iepazīt un novērtēt Microsoft Team Test ietvara piedāvātās vienībtestēšanas iespējas Microsoft Visual Studio 2005 vidē. Tiek apskatītas objektorientēta pirmkoda vienībtestēšanas problēmas — vides sagatavošana testu darbināšanai, aizbāžņu pielietošana un to praktiska realizācija ar NMock ietvaru. Praktiski ir daļēji realizēti vienībtesti eksistējošā sistēmā TPAIS kā arī apskatītas ar šo ieviešanu saistītās problēmas. Nobeigumā ir apkopotas Microsof Team Test pozitīvās un negatīvās īpašības, kā arī konstatēts, ka šis ietvars sniedz pietiekami labu atbalstu vienībtestēšanai.

The purpose of this paper is to get to know unit testing, it's role the software development and it's most commonly used techniques; and to study and evaluate Microsoft Team Test unit testing framework's features. Problems of unit testing objectoriented source code are also touched, like the preparation of the environment for unit test runs and the usage of stubs and their implementation using the NMock framework. The practical part is a partial implementation of unit tests into the TPAIS application; problems concerning implementing unit tests at a late stage of development are also touched. It is then concluded that Microsoft Team Test framework provides reasonable support for unit testing.
Unit testing object-oriented source code with MS Team Test framework in MS Visual Studio 2005
Keywords: Datorzinātne