Empīrisko datu iegūšanas un apstrādes serviss - Vanaga, Anna (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darbā uzstādīts mērķis apgūt un pielietot objektorientēto programmēšanas valodu C# un objektu datubāzes lietojumu tās kontekstā, kā rezultātā izstrādāts tīmekļa serviss Statis, kas dod iespēju privileģētam lietotājam (administratoram) izveidot anketas tīmekļa vidē empīrisku datu iegūšanai, izsūtīt tās un saņemt apkopotus respondentu atbilžu datus servisa datubāzē, kā arī noteikt konkrētus lietotājus (analītiķus), kuri drīkst aplūkot administratora veidoto anketu atbilžu apkopotos rezultātus. Darbs paredz funkcionalitātes paplašināšanu, lai ietvertu iegūto datu apstrādi ar statistikas metodēm.

The Qualification Project set the aim of learning and applying in practice the object-oriented programming language C# and the use of an object database in this context, as a result of which a web service named Statis was developed that provides a privileged user (administrator) with the opportunity to build online questionnaires for the purpose of gathering empirical data, to send out the questionnaires, and to receive the accumulated response data in the service database, as well as to determine the specific users (analysts) that will be able to review the results collected from the filled and submitted questionnaires that have been created by the administrator. The project envisages further development of its functionality to cover processing of the gathered data using the methods of statistics.
Empyrical data collection and processing service
Keywords: Datorzinātne