Latvijas Universitātes Farmācijas programmas absolventu iekļaušanās iespējas darba tirgū - Matute, Anete (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Latvijas Universitātes Farmācijas programmas absolventu iekļaušanās iespējas darba tirgū” ir raksturotas Latvijas Universitātes Farmācijas studiju programmas Latvijas augstākās izglītības sistēmas attīstības kontekstā. Autore sniegusi pārskatu par sociāli ekonomisko procesu ietekmi uz augstākās izglītības attīstību Latvijā, kā arī apkopojusi svarīgāko informāciju par Latvijas Universitātes Farmācijas programmu īstenošanu, programmu mērķiem un uzdevumiem. Lai pēc iespējas objektīvāk izvērtētu, vai pašreizējās Latvijas Universitātes Farmācijas studiju programmu absolventi spēj veiksmīgi iekļauties darba tirgū, tika īpaši izstrādāta aptaujas anketa, un, izmantojot dažādus sociālos tīklus, tika aptaujāti gan bakalaura, gan maģistra studiju absolventi. Savukārt lai izzinātu darba devēju viedokli par jauno farmācijas speciālistu sagatavotības līmeni praktiskam darbam uzņēmumā, tika veiktas padziļinātās ekspertu intervijas ar dažādu nozares uzņēmumu pārstāvjiem.

The bachelor’s thesis “Opportunities of the Graduates of Pharmacy Programme of University of Latvia to Enter the Labour Market of Latvia” presents the characterisation of Pharmacy Programme of University of Latvia in the context of the development of higher education in Latvia. The author has presented an overview of social and economic aspects’ impact on the development of higher education in Latvia as well as has summarised the most substantial information on the implementation of Pharmacy Programmes of University of Latvia, the aims and tasks of the programmes. In order to have more objective assessment of the programme graduates’ abilities to enter the labour market, the author elaborated a survey questionnaire and by using various social networks surveyed the graduates of both bachelor and master’s studies.
Integration of the Graduates of Pharmacy programme of Latvia University in labour market
Keywords: Farmācija