Tīmekļa vietnes izveide futbola klubam - Aliks, Uldis (Latvijas Universitāte, 2021)
Tīmekļa vietnes izveide futbola klubam. Pēc futbola kluba “FK Aliance” vadības lūguma izveidot tīmekļa vietni, kas palīdzētu kluba stratēģisko plānu pilnveidošanā, nācās izpētīt veidus, kā mitināt un izstrādāt personalizētu tīmekļa vietni, kura pamatā darbotos kā vieta, kur iegūt informāciju par klubu, tā darbībām un spēļu datumu, laikiem, vietām. Darbā aprakstītas mūsdienīgas tīmekļa vietņu izveides tehnoloģijas, pielietotie drošības mēri un instrumenti. Pamatā izpētītas populārākās tehnoloģijas un programmēšanas valodas uz kurām balstās lielākā daļa tīmekļu vietņu šobrīd. Izpētītas un aprakstītas tīmekļu vietņu mitināšanas un izveides process izmantojot personīgu tīmekļa serveri un vienu no populārākajām satura pārvaldības sistēmām – WordPress.

Creation of a website for a football club. After a request by the management of the football club “FK Aliance” to create a website, which would aid in the fulfilment of the club’s strategic plans, there was a need to research current possibilities in hosting and creating a personalized website, which would mainly serve as a place where to find information about the club, its operations and dates, times and a location of each game-day. In this work, the research was done on modern technologies, safety measures and tools needed to produce a website. The basic research showed the most popular technologies and programming languages used for most of the modern websites. It explored and described the process of hosting and creating a website by using a personal web server and one of the most popular content management systems – WordPress.
Creation of a website for a football club
Keywords: Vadībzinātne; Tīmekļa vietne; Kopīgu interešu biedrība; Satura pārvaldības sistēmas; Atvērtais kods; Mitināšana