Darbinieku apmierinātība ar darbu mazumtirdzniecības veikalos Latvijā. - Ālupa, Nika (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz teorētisko literatūras avotu izpēti, mazumtirdzniecības rādītāju analīzi Latvijā, un anketas rezultātiem, izstrādāt mazumtirdzniecības veikala darbinieku apmierinātības ar darbu modeli, kas veicina izpratni par darbinieku labsajūtas ietekmējošiem faktoriem, kurus uzlabojot var paaugstināt veikala finanšu rādītājus. Pirmajā nodaļā darba autore pēta apmierinātības ar darbu teorijas, novērtēšanas metodes un definīcijas. Otrajā daļā tiek analizētas tirdzniecības, mazumtirdzniecības un veikalu raksturojošo rādītāju attīstība. Tiek pētīts arī darbinieku nodrošinājums veikalos. Trešajā nodaļā darba autore veic anketas rezultātu apkopojumu, analīzi un rekomendējamā modeļa izstrādi. Darbs sastāv no 73 lapām, tajā skaitā 11 tabulām, 38 bildēm un 7. pielikumiem. Atslēgvārdi: apmierinātība ar darbu, darbinieks, mazumtirdzniecība, veikals.

In the bachelor's thesis is being studied employee job satisfaction at retail stores in Latvia. Its purpose is to develop a model of job satisfaction of retail store employees, based on a study of theoretical literature sources, analysis of retail trade indicators in Latvia and the results of the questionnaire. In the first part, the author explores theories of job satisfaction, assessment methods and definitions. In the second part is being analyzed trade, retail and shop development of characteristic indicators. The provision of employees in stores is also being studied. In the third part the author compiles the results of the questionnaire, analysis and the development of a recommended model. The work consists of 73 pages, including 11 tables, 38 figures and 7 annexes. Keywords: job satisfaction, employee, retail, shop.
Employee satisfactionwith jobin the retailstores in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; apmierinātība ar darbu; darbinieks; mazumtirdzniecība; veikals