Biroja datoru tīkla drošības principi un drošības organizācija - Braslis, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2007)
Termins “vīruss” ir bieži pielietojams, aprakstot kādu mazu kaitīgu programmu, vai arī ir lietots jebkurai sistēmas negatīvai reakcijai uz kādu komponenti. Parasti sakot, vīruss ir neliels programmas kod, kas pārvietojas no viena faila uz otru. Datoru vīrusi var būt klasificēti pēc kaitīguma sekām, pēc nākama datora izvelēšanas metodes un infekcijas tipa. Šodien parastie lietotāji vārdam „vīruss” pievieno arī tārpus, un pat hakeru darbības. Drošības organizācija ir pirmais jautājums katrā lokālā tīklā.

The term “virus” is often loosely used in reference to any type of malicious program, or it is used to describe any negative event that a malicious program causes to a host system. In the simplest terms, a virus is defined as program code that replicates from one host file to another. Computer Viruses can be further classified by the types of objects they infect, the method used to select a potential host, and infection technique. Security organization is the question number one in each local network.
Office network security principles and safety organization
Keywords: Datorzinātne