Korejas sabiedrības raksturojums: vēsturiskais konteksts un modernizācija - Koževņikova, Dana (Latvijas Universitāte, 2021)
Šī bakalaura darba nosaukums ir «Korejas sabiedrības raksturojums: vēsturiskais konteksts un modernizācija». Dienvidkoreja šobrīd ir strauji attīstoša valsts, kas piesaista ikviena uzmanību. Šajā darbā Dienvidkoreja tiek aplūkota no vēsturiskās perspektīvas. Šajā darbā aplūkotie vēsturiskie notikumi mums dod iespēju iedziļināties Korejas sabiedrības specifikā. Šis darbs ir sadalīts piecās daļās, no kurām katra apraksta konkrētu vēsturisku notikumu. Pirmajā un piektajā daļā lielāka uzmanība tiek pievērsta konfuciāņu mācībām, tam, kā tās atspoguļojas mūsdienu sabiedrībā Dienvidkorejā un vai mūsdienu korejā konfucianismam ir tik liela loma. Otrajā daļā tika apskatīta Korejas sabiedrība Joseon dinastijas laikā, sociālā un politiskā struktūra, kā arī ģimenes hierarhija. Trešajā daļā aplūkoti notikumi, kad Japāna okupēja Koreju, tās ietekme uz sabiedrību un Korejas kā suverēnas valsts turpmākā attīstība. Ceturtajā daļā aplūkota Korejas sabiedrības modernizācija un transformācija.

The topic of this bachelor’s thesis is “Characteristics of Korean Society: Historical Context and Modernization”. South Korea is currently a rapidly developing country that is attracting everyone's attention. This work examines South Korea from a historical perspective. The historical events covered in this work provide us with an opportunity to delve into the specifics of Korean society. This work is divided into five parts, each of which describes a specific historical event. In the first and fifth parts, more attention is paid to Confucian teachings, how it is reflected in modern society in South Korea and whether Confucianism plays such a big role in modern Korea. The second part examined Korea's society during the Joseon Dynasty, social and political structure, and family hierarchy. The third part examines the events of the occupation of Korea by Japan, its impact on society and the future development of Korea as a sovereign state. The fourth part examines Korea's modernization and transformation of society.
Characteristics of Korean Society: Historical Context and Modernization
Keywords: Āzijas studijas; Konfucianisms; okupācija; modernizācija; transformācija