Cilvēciskais potenciāls kā galvenais attīstības faktors ES un Baltijas valstīs - Majorova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā tiek apskatīta Baltijas valstu nozīmīga tēma – cilvēkresursu attīstība. Baltijas attīstības ceļš ir mērķtiecīga ieguldīšana cilvēkresursu attīstībā, zinātnē un tehnoloģijās, lai valstis spētu ražot un piedāvāt produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību. Ieguldījumiem cilvēkresursos ir jāturpinās visas dzīves garumā, lai savlaicīgi un elastīgi varētu pielāgoties pārmaiņām, iekļauties darba tirgus dinamikā. Par analīzes objektu tika izvēlēts cilvēks un viņu vērtības kā aktīvo rīcībspējas nesēju. Lai novērtētu cilvēkkapitāla potenciālu, cilvēkkapitāla veidošanās un realizēšanās apstākļus Latvijā, pētījumā salīdzināta situācija un procesi Baltijas valstīs un Eiropas Savienībā. Darbā tika izmantoti Baltijas valstu statistikas dati, valsts periodiskie izdevumi, ES un Latvijas iestāžu veikti pētījumi.

The main theme of the Baltic countries – the development of human resources. The development of the Baltic countries this targeted investment in human resource development, science and technology that would allow countries to produce and offer products and services with high added value. Human capital investment should have a lifetime to be able to promptly and flexibly adapt to dynamic changes in the labor market. The object of analysis was chosen as an active energetic man and his hidden abilities, manifested in economic activity. To evaluate the potential of human capital, human capital formation and its implementation in Latvia in the study compared the situation and processes in the Baltic countries and the European Union. We used the data of statistical institutions Baltic countries, data from nationalpeiodicals, study the various agencies.
The human potential as a major factor for development in the EU and the Baltic countries
Keywords: Ekonomika