Reāla laika pārraudzības vide virtuālajām mašīnām - Bakajanova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2014)
Dotais projekts „Reāla laika pārraudzības vide virtuālajām mašīnām” ir sistēma, kurā funkcionalitāte ietilpst lietotāju pārvaldība, lietotāju tiesību uzstādīšana, kā arī datu saņemšana no arējiem informācijas avotiem un datu atspoguļošana reāla laika sistēmā. Lietotāji tiek iedalīti divās lomās (grupās): administrators un parastais (reģistrēts) lietotājs. Administrators pārvalda sistēmu: pievieno un dzēš lietotājus, uzstāda un maina lietotāju tiesības, rediģē sarakstu ar pieejamiem grafikiem. Reģistrētiem lietotājiem ir tiesība izvēlēties grafikus no piedāvāta administratora komplekta un sekot datu izmaiņām reālā laikā. Sistēmas vienkāršais un saprotamais projektējums ļaus lietotājam ātri izprast un sākt lietot sistēmu. Projekta dokumentācija satur funkcionālas prasības, datu bāzes projektējumu, testēšanas dokumentāciju un izstrādātas sistēmas koda fragmentus. Atslēgas vārdi: FuelPHP, CSS, PHP, Javascript, HTML, pārraudzība. Darba pamattekstā ir 72 lappuses, 10 attēli, 39 tabulas, 12 nosaukumu informācijas avoti un 14 pielikumi.

The project «Real–time monitoring environment for virtual machines» is a system which functionality includes management of users and setting user`s rights, as well as obtaining data from other sources and display them in real–time system. Users of the system are divided into two groups: administrator and simple (registered) user. Administrator controls the system: add and remove users, sets and changes user`s rights, edits the list of available charts. Registered users have rights select graphics from the proposed administrator sets and monitor the change of data in real–time. Simple and intuitive design of the project will allow users quickly adapt and begin to use the system. The project`s documentation contains the functional requirements of the project, description of the database, documentation for testing and code snippets designed system. Key words: FuelPHP, CSS, PHP, Javascript, HTML, monitoring. The thesis contains 72 pages, 10 figures, 39 tables, 12 information sources and 14 appendixes.
Real-time monitoring environment for virtual machines
Keywords: Datorzinātne