Grafiskās un tekstuālās daļas sintēze kalendāros - Kasparsone, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbā „Tekstuālās un grafiskās daļas sintēze kalendāros”, lai izprastu kalendāra iezīmes, autore pētīja, kalendāru dizaina pirmsākumus, vēsturi un rakstības attīstību. Kalendāram ir svarīgi pildīt divas funkcijas - dekoratīvo un informācijas nesošo. Darbā ir izpētīti kalendāri sākot no 14. gadsimta p.m.ē. līdz 16. gadsimtam m.ē., kā arī 21. gadsimta paraugi, salīdzināti to līdzīgās un atšķirīgās iezīmes.

Diploma "Textual and graphical part synthesis in calendar" in order to understand the structure of the calendar, the author studied the calendar design origins, history, and writing development. Calendar, has important to perform two functions- decorative and information-bearing. The paper compares a number calendars of 14 century BC to 16 century AD and the 21 st century, they alike and different features.
Graphical and Textual Part Synthesis in Calendar
Keywords: Mākslas zinātne