Swift un Java valodu salīdzinājums iOS un Android lietotņu izstrādāšanai - Zaytsev, Valery (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba galvenais mērķis ir izpētīt mobilas lietotnes izveides dažādību iOS un Android operētājsistēmās, pieejamās programmēšanas valodas un lietotnes uzbūves principus, kā arī izveidot piemērus, kur būtu redzama būtiska atšķirība starp lietotnes izveidošanu. Darbā autors salīdzina divas operētājsistēmas, valodas un lietotnes. Lietotņu salīdzināšana tiek veikta pēc autora noteiktiem kritērijiem. Izanalizējot visus datus, tiek formulēti ieteikumi izstrādātājam operētājsistēmas un programmēšanas valodas izvēlei. Bakalaura darba ietvaros autors sniedz ieskatu abu operētājsistēmu izstrādes vidēs un valodās un salīdzina tās. Lai izveidotu detalizētāku analīzi, tika izveidotas divas lietotnes, viena iOS operētājsistēmā un viena Android operētājsistēmā. Izanalizējot visus datus, tiek izdarīti secinājumi.

The main goal of bachelor's work is to explore the diversity of creating a mobile app on iOS and Android operating systems, the available programming languages, and the principles of app design, and to create examples where there would be a significant difference between creating an app. At work, the author compares two operating systems, languages and apps. The application comparison is performed according to criteria specified by the author. Analyzing all data makes recommendations for the developer to choose the operating system and programming language. As part of the bachelor’s work, the author provides insights into the development environments and languages of both operating systems and compares them. To create a more detailed analysis, two apps were created, one for iOS and the other for Android. Conclusions are drawn based on the analysis of all data.
Comparison of Swift and Java languages for iOS and Android application development
Keywords: Datorzinātne; Android; iOS; Swift; Java