Debitoru parādu uzskaite, novērtēšana un analīze siltumapgādes uzņēmumos - Heinola, Ilze (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā izpētītas siltumapgādes uzņēmumos pielietotās debitoru parādu uzskaites un novērtēšanas metodes, noteikta metodes izvēles ietekme uz debitoru parādu atgūstamo vērtību. Izpētīta gan debitoru uzskaites reglamentācija gan nozares regulējošās likumdošanas ietekme uz debitoru vadību. Veikts nozares debitoru parādu novērtējums un noteiktas tiem raksturīgās iezīmes. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem izstrādāti priekšlikumi debitoru parādu efektīvākai vadībai. Pētījums veikts balstoties uz piecu siltumapgādes nozares uzņēmumu grāmatvedības politikas aprakstiem, gada pārskatu un iekšējiem uzņēmumu grāmatvedības datiem. Atslēgas vārdi: uzkrājumi nedrošiem parādiem; grāmatvedības politika; metodes izvēle, siltumapgādes nozare .

This master’s thesis explores methods of accounting and valuation of debt applied in heating companies, specific method’s impact on value of recoverable debt. It explores regulation of accounting debtors and sector regulation effect on the accounts receivable management. Carried out valuation of sector account receivables and identified those characteristics. Based on the results, proposals are made for more efficient management of accounts receivables. Research done based on five heating companies’ accounting policies, annual reviews and companies internal accounting data. Keywords: provisions for doubtful/bad debt; accounting policy; choice of method; heating sector.
Accounts receivable records, evaluation and analysis in district heating companies
Keywords: Ekonomika