Semantiski kognitīvā pieeja starpsapratnes izpētē - Lapaine, Marija (Latvijas Universitāte, 2009)
Pētījuma pamatā ir semantiski kognitīvā pieeja, kas balstās uz tautas konceptosfēras analīzi caur valodas semantiku. Darbā tiek parādīts kā var izmantot šīs pieejas pētnieciskās metodes starpsapratnes kognitīvo aspektu izpētē, analizējot konceptu “espoir” (“cerība”) franču valodā un spāņu valodā. Atslēgvārdi: koncepts, konceptosfēra, komunikācija, stratēģija, multilingvisms.

The paper focuses on semantic cognitive approach in linguistic research, which analyses the conceptosphere of a nation through language semantics. The paper demonstrates how to apply the principles of this particular method in researching the cognitive aspects of intercomprehension through a case study in roman languages. Key words: communication, concept, conceptosphere, multilinguism, strategy.
Semantic cognitive approach in intercomprehension research
Keywords: Valodniecība