Pārrobežu apvienošanās un pārņemšanas motivācija - Yurachkovskaya, Ekaterina (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbā tiek pētīti pārrobežu uzņēmumu apvienošanās un pārņemšanas (M&A) stratēģiskie motīvi. Tajā tiek pētītas dažādas uzņēmumu apvienošanās un iegādes formas, stratēģijas, ietekme un faktori, kas ietekmē to veiksmi vai neveiksmi. Galvenie empīriskie elementi ietver tirdzniecības tendenču analīzi, M&A darbības dinamiku un gadījumu izpēti. Padziļinātas intervijas un finanšu analīze sniedz reālu ieskatu, īpaši tādos gadījumos kā Printful un SnowCommerce, Geniusto un GCP Software un Luminor. Darba nobeigumā sniegti secinājumi par šo M&A efektīvām stratēģijām un ietekmi.

The thesis examines strategic motivations behind cross-border mergers and acquisitions (M&A). It explores different M&A forms, strategies, impacts, and factors influencing their success or failure. Key empirical components include trading trends analysis, dynamics in M&A activity, and case studies. In-depth interviews and financial analyses provide real-world insights, particularly through cases like Printful and SnowCommerce, Geniusto and GCP Software, and Luminor. The thesis concludes with findings on effective strategies and impacts of these M&As.
Motivations behind Cross-Border Mergers and Acquisitions
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Merger; Aqcuisition; Strategic motivation; Cross-border M&A; M&A success and failure