Āra vides iespējas 2-3 gadus vecu bērnu adaptācijas sekmēšanā Montesori pirmsskolas izglītības iestādē - Svilāne, Anita (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba temats: Āra vides iespējas 2-3 gadus vecu bērnu adaptācijas sekmēšanā Montesori pirmsskolas izglītības iestādē. Autore: Anita Svilāne Zinātniskā vadītāja: Dr. paed., doc. Līga Āboltiņa Kvalifikācijas darba apjoms: 74 lpp., 6 tabulas, izmantoti 43 literatūras avoti latviešu, krievu, angļu un vācu valodās, pievienoti 4 pielikumi. Atslēgas vārdi: adaptācijas sekmēšana, 2-3 gadus veci bērni, Montesori pirmsskolas izglītības iestāde, āra vide, pedagoģiskais process. Pētījums izstrādāts ar mērķi pētīt āra vides iespējas, adaptācijas sekmēšanai 2–3 gadus veciem bērniem, Montesori pirmsskolas izglītības iestādē.

Title of qualification paper: Outdoor environmental possibilities for assisting the adaptation of 2-3-year-olds at Montessori preschool educational institution. Author of work: Anita Svilāne Research supervisor: Dr. paed., doc. Līga Āboltiņa Volume of qualification: 74 pages, 6 tables, 43 sources of literature in Latvian, Russian, English and German languages have been used, 4 annexes have been added. Key words: promoting adaptation, children 2-3 years old, Montessori preschool educational institution, outdoor environment, pedagogical process. The study is designed to study outdoor environmental possibilities for assisting adaptation for children 2-3 years of age in the Montessori preschool education institution.
Outdoor environmental possibilities for assisting the adaptation of 2-3-year-olds at Montessori preschool educational institution
Keywords: Izglītības zinātnes; Montesori; āra; vides; rotaļnodarbība; adaptācijas