SIA "IIZI Brokers" debitoru iekšējās kontroles sistēmas novērtējums un pilnveidošanas iespējas - Mudelis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir apkopot teorētiski debitoru iekšējās kontroles sistēmas pārvaldības iespējas, novērtēt un analizēt tās darbību SIA “IIZI Brokers”, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma vadībai tās pilnveidošanai. Darba būtība ir analizēt uzņēmuma debitoru iekšējo kontroles sistēmu. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīts debitoru parādu un iekšējās kontroles sistēmas teorētiskais aspekts, reglamentējošā likumdošana. Otrajā nodaļā tiek sniegts vispārējs nozares un uzņēmuma raksturojums, analizēta uzņēmuma organizatoriskā struktūra. Trešajā nodāļā analizēti uzņēmuma debitoru parādu cēloņi, finanšu rādītāji, sniegts iekšējās kontroles sistēmas raksturojums un veikta tās analīze. Darba nobeigumā izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma vadībai debitoru iekšējās sistēmas pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no 75 lappusēm, 7 tabulām, 12 attēliem un 9 pielikumiem. Atslēgvārdi: debitori, kontrole, sistēma, uzskaite, analīze.

The aim of the bachelor paper is to summarize the theoretical possibilities of managing the debtors' internal control system, to evaluate and analyse its activities at SIA IIZI Brokers, draw conclusions and elaborate proposals for the management of the company for its improvement. The essence of the work is to analyse the internal control system of the company's debtors. The work consists of 3 chapters. The first chapter examines the theoretical aspects of debtors' and internal control systems, regulatory legislation. The second chapter provides general characteristics of the industry and company, analyses the organizational structure of the company. The third section investigates the reasons why the company has receivables, financial indicators, provides description of the internal control system and its analysis. At the final part of the work conclusions were made and proposals for management of the company were developed for improving the internal system of debtors. Bachelor paper consists of 75 pages, 7 tables, 12 pictures and 9 attachments. Keywords: debtors, control, system, accounting, analysis.
Assessment and optimization of the debitor’s internal control system of SIA „IIZI Brokers”
Keywords: Ekonomika; Debitori; Kontrole; Sistēma; Uzskaite; Analīze