Zīmola "Lāči" atpazīstamība tirgū un pozīcijas nostiprināšanas iespējas. - Biezā, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba ‘’Zīmola ‘’Lāči’’ atpazīstamība tirgū un pozīcijas nostiprināšanas iespējas’’ mērķis ir, pamatojoties uz teorijas atziņām par zīmolu un mārketinga komunikācijām zīmola pozīcijas nostiprināšanas kontekstā, kā arī uz patērētāju aptaujas datu rezultātiem, novērtēt zīmola ‘’Lāči’’ atpazīstamību un izstrādāt priekšlikumus zīmola pozīcijas pilnveidošanai. Darba teorētiskais pamatojums balstīts uz literatūru par zīmolvedību, vērtībām, zīmola kapitālu un mārketinga komunikācijām. Pētījuma metodoloģija iekļauj patērētāju aptauju un strukturētu interviju. Pētījuma rezultātā secināts, ka zīmols ‘’Lāči’’ ieguvis plašu atpazīstamību patērētāju vidū, pateicoties augstajai kvalitātei un plašajam sortimentam, taču zīmolam nepieciešams uzlabot mārketinga komunikāciju stratēģiju, izmantojot koncentrētāku reklāmas komunikāciju, sadalot mērķauditoriju sīkāk un uzrunājot katru segmentu atsevišķi, saglabājot uzņēmuma kopīgās vērtības. Darba apjoms ir 81 lapaspuse, tajā ir 26 attēli, 3 tabulas un 6 pielikumi.

Bachelor thesis ‘’Brand ‘’Lāči’’ awareness and opportunities for strengthening the position in market’’ aim is based on the theory of branding and marketing communications on brand empowering context, as well as the results of a consumer survey data, assess the brand ‘’Lāči’’ awareness and draw up proposals to improve brand’s position. The theoretical foundation is based on the literature on branding, values , brand equity and marketing communications. Research methodology includes the consumer survey and a structured interview. Result of the study concluded that the brand ‘’Lāči’’ has gained wide recognition among consumers thanks to the high quality and wide assortment, but it is necessary to improve brand marketing communication strategy through more focused advertising communication, dividing the target audience and speaking to each segment separately, while maintaining the company's common values. Paper contains 81 page, it includes 26 pictures, 3 tables and 6 annexes.
Brand "Lāči" awareness and opportunities for strengthening the position in market.
Keywords: Vadībzinātne; zīmola vērtības; zīmola atpazīstamība; mārketinga komunikācijas; ''Lāči''