Somu pilsoņu kara neredzamā puse: politiskais subjekts un realitāte - Fisenkovs, Staņislavs (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs „Somu pilsoņu kara neredzamā puse: politiskais subjekts un realitāte“ apskata politiskā subjekta uztveri par vienu no pirmajiem nozīmīgākajiem neatkarīgās Somijas vēstures notikumiem divu dažādu laiku – modernitātes un postmodernitātes – ietvaros. Darba mērķis ir veikt somu medijos publicēto rakstu diskursa analīzi un apskatīt, kā raksti atbilst teorijām par politisko subjektu un objektu, ideoloģijām, kā arī laiku, kurā tie tika publicēti. Lai sasniegtu mērķi, tiks atlasītas un apskatītas iepriekšminētās teorijas, gūts priekšstats par 20.gs. notikumiem, kā arī analizēti raksti, kas tika publicēti uzreiz pēc kara notikumiem un mūsdienās. Mērķa sasniegšana ļaus iegūt atbildi uz jautājumiem – vai veids, kādā par pagājušā gadsimta notikumiem runāja toreiz un tagad, atšķiras un vai mūsdienās Somijas sabiedrībā somu pilsoņa kara pieminēšana ir tabu.

Bachelor thesis „Finnish Civil War’s Unseen Side: Political Subject and Reality” views political subject’s perception of one of the first significant historical events of independent Finland during two periods of time – modernity and postmodernity. The aim of thesis is to do discourse analysis of articles published in Finnish media and see how these articles correspond to the theories of political subject and object, ideologies and of time, when selected articles were published. To achieve this aim, the previously mentioned theories will be found and examined, an idea of the 20th century event will be grasped and the articles, which were published right after the war and nowadays, will be analysed. Achieving the aim will lead to answering questions – has the way how events of the Finnish Civil War are viewed changed and whether this war is a taboo in the modern Finnish society.
Finnish Civil War’s Unseen Side: Political Subject and Reality
Keywords: Valodniecība; somu pilsoņu karš; politiskais subjekts; politiskais objekts; postmodernitāte; modernitāte