Mācību satura komponenta "Pētnieciskā darbība" elementi planimetrijas uzdevumos - Dzanuška, Ieva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Mācību satura komponenta „Pētnieciskā darbība” elementi planimetrijas uzdevumos” ir izveidots uzdevumu komplekts, kas nodrošina pētnieciskās darbības elementu apguvi vidusskolas kursā. Komplektā ir 16 pamatuzdevumi, 45 papilduzdevumi un 5 vienkāršoti pamatuzdevumi, no kuriem viens uzdevums ietver informācijas tehnoloģiju izmantošanu. Pamatuzdevumiem ir izveidoti atrisinājumi, kas papildināti ar piezīmēm, paskaidrojumiem un zīmējumiem, kas ļauj pēc iespējas vieglāk uztvert un saprast to risinājumu. Katram uzdevumam izveidoti atbilstoši papilduzdevumi, kuru atrisināšana ļauj noteikt un nostiprināt nepieciešamās zināšanas un prasmes pamatuzdevuma atrisināšanai. Papilduzdevumiem dotas atbildes. Izveidoto materiālu var izmantot kā skolotājs, tā arī skolēns. Darbā ir pievienota atsevišķa nodaļa skolotājam ar metodiskajiem ieteikumiem veiksmīgākam uzdevumu pielietojumam matemātikas stundās.

Bachelor work „Curriculum component „Scientific inquiry” elements in planimetry tasks” is set of tasks that provides research activity element learning in secondary school course. The set includes 16 basic tasks, 45 additional tasks and 5 simplified basic tasks, with one task that includes the use of information technology. Basic tasks have solutions which are supplemented with notes, explanations and illustrations, allowing to perceive and understand their solutions as easy as possible. There are extra tasks added which allows to identify and improve all of the necessary knowledge and skills to solve the basic task. Answers for additional tasks have been given by author. Created material can be used by teacher and learner as well. Author has added additional chapter for teacher. This chapter includes teaching aids for successful usage of tasks in math lessons.
Curriculum component „Scientific inquiry” elements in planimetry tasks
Keywords: Pedagoģija