Krāsu apzīmējuma leksika parfimērijas reklāmā. - Bilaka, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2021)
Ksenija Bilaka Krāsu apzīmējuma leksika parfimērijas reklāmā – bakalaura darbs. – Rīga, 2021. – 43 lpp. Anotācija Darbs veltīts atributīvo krāsu apzīmējumu pētījumam, kuras tiek ietverti reklāmas tekstos parfimērijas tiešsaites veikalā «Духи. Рф.». Darba mērķis ir atklāt un izpētīt atributīvo krāsu apzīmējumu funkcionālu specifiku parfimērijas tiešsaites reklāmas tekstos. Darba autore izmanto lauku, funkcionāli – semantisku un klasifikācijas analīzi, kas atklāj atributīvo krāsu apzīmējumu leksiskās īpatnības, kā arī atributīvo krāsu apzīmējumu izmantošanu īpatnības reklāmas un smaržas tēla veidošanā. Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmā nodaļa ir veltīta teorētiskā materiāla izpētei. Otrajā nodaļā tiek ietverta atributīvo krāsu apzīmējumu analīzi ņemot vērā minimamizēto kontekstu īpatnības. Darbs var ieinteresēt filologus, reklamas nozares speciālistus, kā arī visus citus lasītājus, kuri interesējās par šo jautājumu.

Ksenija Bilaka Color lexis in perfume advertising – Bachelor Paper. – Riga, 2021. – 43 p. Abstract The work is dedicated to the research of attributive сolor nominations, which are contained in texts of perfume advertising used by online store «Духи. Рф.». The aim of this work is to identify and to study attributive сolor nominations functional specificity in online advertising texts. Work contains field, functional – semantic and classification analyses, as the result considered attributive сolor nominations lexical features, and their features of creating an advertising and odoric image. The work consists of two parts. The first part contains the basic theoretical questions that are necessary to make the research. The second part contains analysis of attributive сolor nominations based on minimized contexts. The research may be interesting for philologists, advertising specialists, as well for all other who is interested in this problem.
Colour Lexis in Perfume Advertising.
Keywords: Valodniecība; атрибутивные цветономинации; текстовая итернет-реклама; реклама парфюмерии; цветономинации