“Luminor Bank AS Latvijas filiāle” kreditēšana un Covid-19 ietekmējošo faktoru analīze - Zēberga, Renāte (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Luminor Bank AS Latvijas filiāle” kreditēšana un Covid-19 ietekmējošo faktoru analīze. Bakalaura darba mērķis ir pētījums par Luminor bankas kredīta pakalpojumiem un iespējamajām izmaiņām Covid-19 pandēmijas ietekmē. Darba aktualitāti apliecina kredīta aizņēmēju straujš pieaugums pēdējos gados Latvijā , balstoties uz kredītu reģistra statistikas datiem. Lai tiktu nodrošināta stabila kredītportfeļu kvalitāte, uzsvars ir jāliek gan uz dažādām izmaiņām normatīvajos aktos, gan arī uz Patērētāju tiesību aizsardzības centra veiktajam darbiem saistībā ar maksātnespējas procesa uzraudzību un patērētāju informēšanas pasākumiem pirms aizdevuma saņemšanas. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā darba autors apskatīs kredītu teorētiskos aspektus - kredītu veidus, kredīta vispārējo raksturojumu un kredīta lomu Latvijas tirgus ekonomikā. Otrajā daļā tiks apskatīta “Luminor Bank AS Latvijas filiāles” kredīta piedāvājumu analīze , sīkāk tiks aplūkots gan privātpersonu , gan juridisko personu kredītu piedāvājumi , kā arī tiks izanalizētas problēmas un risinājumi saistībā ar bankas kreditēšanu. Trešajā daļā tiks vērtēta Covid-19 faktora ietekme uz “Luminor Bank AS Latvijas filiāles” kreditēšanas rādītājiem pēdējo trīs gadu griezumā. Pētījuma veikšanai tiks izmantoti plaši avotu klāsti : Latvijas Republikas normatīvie un likumdošanas akti, kas regulē kredītiestāžu darbību, “Luminor Bank AS Latvijas filiāles” gada pārskati , Latvijas Bankas gada pārskati, statistiskie dati, zinātniskie raksti, publikācijas presē, mācību literatūra un interneta resursi. Bakalaura darbs sastāv no 61 lappuses, kas ietver sevī 4 tabulas, 17 attēlus, 1 pielikums un 37 literatūras avotus. Atslēgvārdi : banka , “Luminor Bank AS Latvijas filiāle” , Covid-19 , kreditēšana , kredīti, ietekmējošie faktori

The subject of the bachelor's work is the lending of Luminor Bank AS Latvian Branch and an analysis of factors affecting Covid-19. The aim of the bachelor's work is a study on Luminor bank credit services and potential changes to the impact of the Covid-19 pandemic. The employment spotlight is confirmed by the rapid growth of credit borrowers in recent years in Latvia, based on statistics from the credit register. In order to ensure a sound quality of credit portfolios, emphasis must be placed on a variety of changes in the regulatory enactments and on the work performed by the Consumer Rights Protection Centre in relation to supervision of insolvency proceedings and consumer information measures prior to the receipt of the loan. The bachelor's work consists of three parts. In the first part, the author of the work will look at the theoretical aspects of the credits - types of loans, the general aspects of the credit and the role of credit in the Latvian market economy. The second part will look at the analysis of the credit offers of Luminor Bank AS Latvian Branch, the details of credit offers from both individuals and legal entities will be examined, as well as the issues and solutions related to bank lending will be analysed. The third part will assess the impact of the Covid-19 factor on the lending figures of Luminor Bank AS Latvian Branch over the past three years. A wide range of sources will be used to carry out the study: The laws, regulations and legislative enactments of the Republic of Latvia goverment the activities of credit institutions, annual accounts of Luminor Bank AS Latvian Branch, annual accounts of the Bank of Latvia, statistical data, scientific articles, press publications, teaching literature and Internet resources. The work of the bachelor consists of 61 pages of comprising 4 tables,17 pictures,1 annexes and 37 sources of literature. Keywords: Bank, Luminor Bank AS Latvian branch, Covid-19, lending, credits, influencing factors.
"Luminor Bank AS Branch of Latvia" lending and analysis of factors influencing Covid-19.
Keywords: Ekonomika; “Luminor Bank AS Latvijas filiāle”; Covid-19; kreditēšana; kredīti; ietekmējošie faktori