Grafiskais kalkulators kā tīmekļa lietotne - Drazlovskis, Teodors (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī darba mērķis ir izstrādāt grafiskā kalkulatora vienas lapas tīmekļa lietotni, kura tiek veidota pēc iespējas mazāk balstoties uz ārējām bibliotēkām un kura darbojas uz visplašāk lietotajām tīmekļa pārlūkprogrammām. Lietojumprogramma pamatā paredzēta izmantošanai uz datora. Lietotne ir vienkārša, intuitīvi saprotama un bez liekām krāšņībām. Programmas pirmkodu drīkst brīvi studēt, rediģēt un izmantot savām vajadzībām. Darba rezultātā tika izstrādāta tīmekļa lietotne, kura izmanto tikai vienu ārējo bibliotēku un darbojas uz visplašāk lietotajām tīmekļa lietojumprogrammām.

The aim of this work is to develop a single page web application that behaves acts as a graphical calculator, which is developed to be more independent from outer libraries and which works on the most used web browsers. This app is aimed mainly at the desktop market. The app is simple, it can be understood intuitively and it is without unnecessary graphical beauty. The source code of the app is freely available to study, edit and use for your own purposes. A single page web application which only depends on a single outer library and which works on the most popular web browsers was developed as a result of this work.
Graphing calculator as a web application
Keywords: Datorzinātne; funkcijas grafiks; tīmekļa lietotne; grafiskais kalkulators; zīmēšanas plakne; koordinātu plakne