Polimērbetonu īpašību uzlabošana reaģētspējīgu virsmas aktīvo vielu klātbūtnē - Kazlausks, Deniss (Latvijas Universitāte, 2007)
Izmantojot spektrofotometrijas metodi, tika noteikta virsmas aktīvās vielas MAEM adsorbcijas spēja uz pildvielas ’’Omyacarb’’ ūdens šķīdumā.Tika pagatavoti dažāda sastāva modeļkompozīti ar virsmas aktīvo vielu MAEM un tika pētīta iegūto paraugu ūdens absorbcija un desorbcija, kontrolējot masas izmaiņas laikā. Tika izvērtēta polimērbetonu paraugu sastāva un pagatavošanas procedūras ietekme uz ūdens adsorbcijas un desorbcijas spēju. Ir veikta dažāda sastāva suspensiju viskozitātes pārbaude.

The adsorption ability of surfactant MAEM on the filler ’’Omyacarb’’ in water solution investigated, using molecular absorption spectrometry. The polymercomposites of different composition with surfactant MAEM are prepared. Water absorption and desorption of prepared polymerlcomposites are investigated, checking mass changes during the time of absorption experiment. Water absorption and desorption of polymerlcomposites depending upon the composition and preparing procedure are investigated. The viscosity of different composition suspensions is researched.
Improvement of the Properties of Polymer Concrete in the Presence of Reactive Surfactants
Keywords: Ķīmija