SIA "X" debitoru parādu uzskaite un kontrole - Zavorotnaja, Inga (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā „SIA “X” debitoru parādu uzskaite un kontrole” tiek pētīta un analizēta SIA „X” debitoru parādu uzskaite un kontrole. Maģistra darba mērķis ir, raksturojot un analizējot SIA „X” debitoru parādu uzskaiti un kontroli, novērtēt to atbilstību normatīvo aktu un vispārpieņemto teorētisko aspektu prasībām un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbam ar debitoriem pilnveidošanai. Darbā tiek pētīti debitoru uzskaites un kontroles teorētiskie aspekti un debitoru uzskaite un kontrole pētāmajā uzņēmumā un salīdzināta ar teorijā un normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Pētījuma periods ir no 2015. – 2017.gadam. Darba nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi debitoru parādu uzskaites pilnveidošanai. Darba kopapjoms ir 85 lapas, tas satur 11 tabulas, 5 attēlus un pievienoti 9 pielikumi.

The Master’s thesis “The recording and monitoring of “X” Ltd accounts receivable” studies and analyses the recording and monitoring of “X” Ltd accounts receivable. The aim of the Master's thesis is to assess the compliance of the recording and monitoring of “X” Ltd accounts receivable with the laws and regulations, and standard theoretical aspects as well as to develop proposals for the improvement of the company’s work with debtors. In order to achieve the aim set, the paper studies and compares theoretical aspects of the recording and monitoring of the account receivable with the aspects applied by the company and the aspects stated in theory and laws and regulations. Study period is from 2015 to 2017. In the summary of the conclusions and proposals are given receivables management of accounts receivables. The paper contains 85 pages, 11 tables, 5 pictures and 9 appendices.
The recording and monitoring of "X" Ltd accounts receivable
Keywords: Ekonomika; debitori; uzskaite; kontrole; debitoru parādi