Uzņēmuma „X” grāmatvedības organizācija un politika - Birzīte, Vita (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbs „Uzņēmuma „X” grāmatvedības organizācija un politika” tika izstrādāts 2010. gadā. Diplomdarba mērķis ir novērtēt Uzņēmuma “X” grāmatvedības organizēšanu un politiku atbilstoši normatīvajam regulējumam, izstrādāt priekšlikumus grāmatvedības organizēšanas uzlabošanai un grāmatvedības politikas pilnveidošanai un sagatavot prasībām un Uzņēmumā piemērotajiem principiem atbilstošu, pamatotu grāmatvedības politiku. Darba pirmajā daļā apskatīti darba tēmas teorētiskie aspekti un LR normatīvo regulējums. Otrajā daļā tiek analizēts Uzņēmums „X” kopumā. Un trešajā daļā ir salīdzināta Uzņēmuma „X” saimnieciskās darbības veiktā uzskaite ar LR normatīvo aktu prasībām. Darbā lielākoties tika izmantoti LR normatīvie akti un Uzņēmuma „X” nepublicētie materiāli. Darba rezultātā tika izstrādāti priekšlikumi grāmatvedības politikas pilnveidošanai.

Diploma paper „Accounting organization and politics of Enterprise X” was developed in 2010. The aim of diploma paper is to evaluate accounting organization and politics of Enterprise X accordance with Latvian laws and regulations, develop suggestions for improvement of accounting organization and politics, as well as prepare accounting politics based on used principles and needs of Enterprise X. Theoretical aspects and applicable laws and regulations of the subject are reviewed in the first part of the work. Second part contains general analysis of Enterprise X. In the final part accounting of Enterprise X operations is compared to Latvian laws and regulations. Main literature used was Latvian laws and regulations and Enterprise X unpublished materials. As a result of the work improved accounting politics for Enterprise X has been developed.
Accounting organization and politics of Enterprise "X"
Keywords: Ekonomika