Konkurētspējas, finanšu analīze un attīstības virzienu noteikšana AS "Valmieras Stikla šķiedra". - Ķirse, Evita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba temats ir “Konkurētspējas, finanšu analīze un attīstības virzienu noteikšana uzņēmumā AS “Valmieras Stikla šķiedra””, autore izvēlējās šo tematu, lai izpētītu AS “Valmieras Stikla šķiedras” konkurentus, izanalizētu uzņēmuma ietekmējošos vides aspektus, aprēķinātu finanšu analīzes rādītājus. Darba mērķis ir pamatojoties uz teorētiskajiem materiāliem, izpētīt AS “Valmieras Stikla šķiedra” konkurētspējas un vides ietekmi uz uzņēmuma darbību, veikt finanšu analīzes rādītāju novērtējumu. Darbs sastāv no 5 nodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta teorētiskā informācija par konkurētspējas jēdzienu un iekšējās, ārējās vides aspektiem. Otrajā nodaļā balstoties uz teoriju ir aprakstīti zināmākie finanšu analīzes rādītāji. Trešajā nodaļā tiek definēts uzņēmuma vispārējs apraksts, darbības veids un analizēta tekstilrūpniecības nozare Latvijā. Ceturtajā nodaļā tiek analizēta konkurētspēja, iekšējie un ārējie vides elementi, kā arī finanšu analīzes rādītāju novērtējums. Piektajā nodaļā ir izstrādāti uzņēmuma attīstības virzieni. Bakalaura darba nobeigumā ir apkopoti secinājumi par praktiskās daļas iegūtajiem datiem un autores izveidoti priekšlikumi, uzņēmuma darbības pilnveidošanai un attīstībai. Darba kopējais apjoms ir 70 lpp., darbā ir iekļautas 6 tabulas, 10 attēli un 4 pielikumi, izmantoto literatūras un avotu vienību skaits - 29.

The title of Bachelor thesis is competitiveness, financial analysis and determination of development directions of JSC “Valmieras Stikla Šķiedra”, the author chose this topic to explore the competitors of JSC "Valmieras Stikla šķiedra", analyze the environmental aspects that affect the company, calculate financial analysis indicators. Goal of the bachelor thesis is to investigate competitiveness and environmental impact of JSC "Valmieras Stikla šķiedra" on the company's activities, evaluate the financial analysis indicators based on theoretical materials. The work consists of 5 chapters. The first chapter describes the theoretical information about the concept of competitiveness and internal, external aspects of the environment. In the second chapter, based on the theory, the most known financial analysis indicators are described. The third chapter defines the company's general description, the type of activity and analyzes the textile industry in Latvia. The fourth chapter analyzes competitiveness, internal and external environmental elements, as well as an assessment of financial analysis indicators. The fifth chapter consists of business development directions. Closing part of the bachelor consists of conclusions about the data obtained from the practical part and the author's proposals for improvement of company's business and development. The total amount of the bachelor thesis is 70 pages. Including 6 tables, 10 figures and 4 attachments. The number of literature and source units used is 29.
Competitiveness, financial analysis and determination of development of JCS "Valmieras Stikla šķiedra".
Keywords: Vadībzinātne; KONKURĒTSPĒJA; KONKURENTI; IEKŠĒJĀ UN ĀRĒJĀ VIDE; FINANŠU ANALĪZE