Devona Daugavas svītas dolomītu uzbūve un sastāvs Latvijas centrālajā daļā - Platpīrs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba „Devona Daugavas svītas dolomītu uzbūve un sastāvs Latvijas centrālajā daļā”, ir aprakstītas pētītās dolomīta atradnes Latvijas centrālajā daļā ar dažādām ģeoloģiskām, ģeofizikālām un fizikālām metodēm. Pētījuma gaitā ir veikts sastādīti Daugavas svītas ģeoloģiskie griezumi, raksturota dolomītu tekstūra, struktūra un plaisainība, izveidoti radiolokācijas profili, apkopoti un analizēti iepriekšējo pētījumu materiāli, kā arī noteikti dolomīta fizikālie parametri. Īpaša vērība tiek pievērsta Daugavas svītas Selgu ridas izdalīšanai griezumā, kuru ir iespējams izmantot kā korelējošo slāni. Darbā ir aprakstītas metodes, iegūtie rezultāti un veikta diskusija par darba gaitā paveikto. Atslēgas vārdi: Ģeoradars, dolomīts, radarogramma, Selgu rida, ģeoloģiskais griezums, plānslīpējums.

Master’s paper „Structure and composition of dolomites of the Devonian Daugava Formation in the central part of Latvia” focuses on description of dolomite deposits, by using multiple analyze methods: geological, geophysical and physical. Tasks during the research were to create geological exposure logs, characterise dolomite structures, textures and fracturing, create ground penetrating radar profiles, analyse and summarise the results of the previous studies and determine dolomite physical properties. Exclusive attention was paid to define the Selgas Member in geological sections, which could be used as a marker bed for deposit correlation. In paper there are described methods, obtained results and carried out discussion on these results. Key words: Ground penetrating radar, dolomite, GPR profiles, Selgas Member, geological section, thin-section.
Structure and composition of dolomites of the Devonian Daugava Formation in the central part of Latvia
Keywords: Ģeoloģija